Kirjoituksia ja kommentteja Katalonian poliittisesta tilanteesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Vakuutuslääkäri

Väärinymmärretty aivovamma - kuuluuko kenellekään?

Aivovammat ja niiden diagnosointi, kuntoutus ja korvausvelvollisuus herättävät jatkuvaa kiivasta keskustelua. Aivovamma itsessään koskettaa vammautunutta ja hänen omaisiaan, lisäksi se tuo mukanaan myös merkittävää epävarmuutta tulevaisuudesta ja huolta taloudellisesta pärjäämisestä. Aivovamman jälkeen elämä ei palaa entiselleen. Vammautunut saattaa pahimmillaan joutua käymään vakuutusyhtiönsä kanssa jopa vuosikymmenen mittaista taistelua korvauksista. Samalla unohtuu kaikista tärkein asia, eli kuntoutus ja toimintakyvyn palauttaminen.

Ajatuksen degeneraatio.

Ihmisroskasilppurista pyörätelinevoimisteluun.

On olemassa sanonta "Kuin kaksi marjaa" ja ettämättä tämä sopii Janne Leinoseen ja Jari Turuseen. Tämä parivaljakko toistaa samaa asiaa kuin yhdestä suusta, työkyvyttömyys sitä- työkyvyttömyys tätä, loppujen lopuksi asia on kuitenkin näiden herrojen tavasta puolustaa vain vakuutus-ja eläkeyhtiöitä ja ennen kaikkea sitä tapaa jolla nämä instanssit poikkeuksetta hylkäävät työkyvyttömyyseläke hakemukset.

Jari Turusta koskevan kirjoitukseni voi lukea tästä.

Vasen käteni ei tiedä mitä oikea tekee

KHO linjasi tuoreelti vakuutuslääkäreiden nimien olevan julkista tietoa. KHO:n mukaan vakuutusyhtiöissä työskentelevät lääkärit käyttävät julkista valtaa joten heidän nimensäkin ovat julkisia.

Samaan aikaan toisaalla terveydenhuollon toimintaa valvova viranomainen on linjannut että vuokrasuhteessa oleva lääkäri ei voi käyttää julkista valtaa esim. pakkohoitolähetteen muodossa vaan tähän tarvitaan kunnan virassa oleva lääkäri.

Jään jännityksellä odottamaan millä logiikalla 1+1 on 2 mutta välillä 3. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä