Kirjoituksia ja kommentteja Katalonian poliittisesta tilanteesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan

Sipilän hallitus ei välitä köyhistä

Edustuksellinen demokratia on kriisissä ja siitä seurauksen kantavat pienituloiset ja köyhät. Valtaosin edustajiksi valikoituu hyväosaisia kansalaisia, joilla ei ole käsitystä pahoinvoinnista. Hyväosaisia hellivät päätökset syntyvät vaikeuksitta ja ei osata edes kuvitella millaisia ongelmia näistä liukuhihnalla tuotetuista päätöksistä ihmisille koituu. Osaa edustajista se ei edes kiinnosta.Työväenluokkaiset edustavat heille sellaista porukkaa, jonka on syytä pysyä kouluttamattomana, väsyneenä ja alistettuna yläluokan tarpeiden täyttämistä varten.

Lehdistöä ei vuoden toiseksi suurin mielenosoitus kiinnostanut

Helsingin keskustaan kokoontui viime lauantaina tuhansia mielenosoittajia vastustamaan hallituksen köyhiin kohdistamia leikkauksia. Kehnosta säästä huolimatta Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -kansanliikkeen tapahtuma oli vuoden toiseksi suurin mielenosoitus. Paikalle oli saapunut bussilasteittain mielenosoittajia eri puolilta Suomea. Edellinen mielenilmaus järjestettiin maaliskuussa, jolloin paikalle saapui noin 10 000 ihmistä.

Helsingin Sanomissa nauretaan taas köyhille

Kouvolan Sanomissa tähtitoimittajaksikin tituleerattu Oskari Onninen pohti Helsingin Sanomien viime sunnuntaisessa kolumnissaan mielenosoitusten mielekkyyttä. Onninen kertoi käyneensä mielenosoituksessa kerran, jos sitä nyt sellaiseksi edes pystyi kutsumaan. Tämä tapahtui kuulemma viime kesänä, kun Helsingissä pidettiin Meillä on unelma -tapahtuma. Paikan päällä esiintyi Jukka Poika, joka oli kolumnistille liikaa.

Tämän enempää kokemusta hänellä ei olekaan.

Veroparatiisit kuriin -mielenilmaus vaatii hallituksen eroa

Huomenna lauantaina jopa kahden tuhannen suomalaisen odotetaan kokoontuvan Helsingin Rautatientorin kupeeseen osoittamaan mieltä harmaata taloutta vastaan. Järjestäjät uskovat harmaan talouden maksavan Suomelle arvioilta jopa 10 - 14 miljardia euroa vuodessa. Suurimmat rahat liikkuvat niin kutsutussa veroparatiisitaloudessa, jonka keskeisin ongelma aggressiivisen verosuunnittelun mahdollistava on suomalainen lainsäädäntö.

Laita hallitus asialle, mene itse perässä :)

Kansalaisaktivistien järjestäytynyt joukkovoima osoittautui jälleen kerran oikeamielisyydessään  vastaansanomattomaksi, kun tunnettua idiomihahmoa (rampa ankka) muistuttava hallituksemme perui ilkeän suunnitelmansa yhdistää eläkkeensaajien asumistuki yleiseen asumistukeen. Valtioneuvoston virallisella sivustolla perumisesta  ilmoitetaan lyhytsanaisen toteavasti  :

 

"

Eläkeläiset haastavat kolmen ässän hallituksen

Mielenosoitukset hallituksen harhakäsityksiin perustuvia päätöksiä vastaan jatkuvat -  Eläkeläiset ry ja Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry järjestävät 8.lokakuuta Helsingin Kansalaistorilla mielenosoituksen, jonka keskeisinä teeseinä ennakkoilmoituksen mukaan ovat :

 

Saako hallitus elinkeinoelämältä jotain romutuspalkkiota?

Pohjolan ay-liike tuomitsee  Suomen hallituksen esittämät kaavailut heikentää työntekijöiden työehtoja ja toimeentuloa puuttumalla karkeasti sopimusvapauteen – Suomen hallituksen julkistamat toimet kilpailukyvyn parantamiseksi romuttavat pohjoismaisen mallin mukaisen sopimisen ja vaarantavat koko vapaan sopimusoikeuden, toteavat pohjoismaiset ay-puheenjohtajat ..

 

"

Äänestäjän kuluttajansuojana olkoon yleislakko

Kun poliitikot lupaavat aivan muuta kuin mitä he lähtevät valituksi tultuaan toteuttamaan, niin äänestäjälläkin pitää olla oikeus järjestyä kollektiiviksi ja olla tekemättä sovittuja töitä verorahojen ja yritysten voittojen tuottamiseksi. Se on suora demokraattinen toimenpide, ja kun hallituksen budjetista on tehty niin selkeä tulonsiirto työntekijöiltä omistavalle luokalle kuin nyt on, niin meidän tulee palata käyttämään samoja keinoja, mitä ei olla käytetty Suomessa vuosikymmeniin.

Muistumia menneisyydestä

 

 

Historia toistaa itseään aina joissain helposti tunnistettavissa  muodoissa yhteiskunnan kehittyessä turbulensseina aaltoina - tässä mielessä onkin mitä mainioin hetki hakea yhtymäkohtia nykyisyyteen  maamme dokumentoidusta historiasta :

 

https://

 

https://

 

https://

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä